Naturfagene i den nye læreruddannelse? - Elmose, Steffen; Mikkelsen, Lene Beck (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2013)
Artiklen præsenterer en gennemgang af naturfagenes situation på læreruddannelsesinstitutionerneigennem de seneste 20 år med henblik på at dokumentere et kritisk fald af studerende inaturfagene i samme tidsrum. Anledningen er at der i indeværende studieår indføres en ny læreruddannelse.Artiklen beskriver det forberedende arbejde som topstyret og forceret. Under de givne rammersamarbejdede de fire naturfaglige skrivegrupper om målformuleringer som vil øge mulighederne fortværfaglighed og etablering af en naturfaglig profil for de lærerstuderende. Forfatterne sætter imidlertidspørgsmålstegn ved om en ny organisering og evalueringsprocedure vil ændre væsentligt vednaturfagenes problematiske situation i læreruddannelsen.