AI i matematikundervisningen på gymnasiet: Lærernes oplevelser og elevernes praksis - Larsen, Dorte Moeskær; Svendsen, Ane Møller; Petri, Simon Michael Rosenberg; Zhou, Chunfang (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2025)
Artiklen undersøger anvendelsen af kunstig intelligens (AI) i gymnasiets matematikundervisning med fokus på både læreres og elevers perspektiver samt på de indsigter, der opstår, når disse perspektiver kobles sammen. Grundlaget er ni kvalitative interviews med lærere og en spørgeskema-undersøgelse blandt 153 elever, analyseret gennem en induktiv tematisk analyse. Resultaterne viser, at eleverne primært udtrykker, at de anvender AI til at støtte deres matematikforståelse uden for klasserummet, mens lærerne udviser både nysgerrighed og skepsis. Undersøgelsen peger på et potentiale for gensidig læring samt et behov for kompetenceudvikling og en tydelig pædagogisk rammesætning, der kan støtte integrationen af AI som et fagligt supplement.