Klassekammerathjælp i matematik – når makkersamarbejdet er nyt og svært - Schmidt, Maria Christina; Malm, Signe Gottschau; Thygesen, Stine; Hansen, Kenneth Reinecke (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2025)
Artiklen præsenterer et dansk interventionsprojekt om systematiseret klassekammerathjælp (SYKL) i matematik i 4. klasse, hvor elever samarbejder i makkerpar med skiftende roller som tutor og tutee. Gennem videoanalyse og interviews med elever og lærere undersøges udfordringer i makkersamarbejdet, særligt når elevernes faglige niveauer er forskellige. Analysen peger på et behov for støtte til elevernes refleksion og samarbejdsstrategier. Studiet bidrager med indsigt i, hvordan undervisningen kan tilrettelægges, så alle elever får mulighed for aktiv deltagelse i dialogbaseret matematik, og afsluttes med handleperspektiver for lærere, der ønsker at fremme inkluderende samarbejde.