Regnestrategier og de udfordrede elever i matematik – eksempel fra 6. klasse - Jóelsdóttir, Lóa Björk; Sunde, Pernille (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2024)
Dette studie undersøger lavt præsterende elevers strategier for regning med flercifrede tal sammenlignet med højere præsterende elever. Lavt præsterende elever defineres som de elever, der er blandt de 35 % lavest scorende i nationale tests i matematik. Data om 685 danske 6.-klasseelevers brug af talbaserede strategier og standardalgoritmer i flercifret addition, subtraktion og multiplikation blev sammenlignet mellem de fem præstationsgrupper i nationale tests. Resultaterne viste en stigende brug af talbaserede strategier for hvert præstationsniveau, men ingen signifikante forskelle mellem præstationsgrupper i brug af standardalgoritme. Talbaserede strategier resulterede oftere i korrekt resultat end standardalgoritmen for alle præstationsgrupper undtagen de 10 % lavest scorende.