Udvikling af matematisk ræsonnementskompetence gennem brætspillet Othello - Nehammer, Emilie Madeline Hersaa; Eriksen, Anna Louise; Jensen, Erik Ottar (MONA - Matematik- og Naturfagsdidaktik, 2024)
Denne artikel undersøger integrationen af strategiske og kombinatoriske brætspil, såsom Othello, i matematikundervisningen ved anvendelse af fire designprincipper som sigter mod at styrke mellemtrinselevers matematiske ræsonnementskompetence. Artiklen fokuserer på en intervention i en 5. klasse. Det beskrives hvordan elevernes engagement i “undersøgende dialog” under Othello-relaterede aktiviteter kan skabe en platform der giver dem mulighed for at øve sig i at fremsætte matematiske ræsonnementer af både processuel og strukturel karakter. Artiklen konkluderer at sådanne aktiviteter kan bidrage positivt til udviklingen af elevers ræsonnementskompetence.