Søfarer- og skibsrederslægten H. C. Brodersen i Flensborg - Rühmann, Hans (M/S Museet for Søfart, 2017)
Forfatteren, der nylig har publiceret nogle studier over skibsbyggeriet i Stenbjerghav ved Flensborg fjord, har her udvidet sit interessefelt til også at omfatte de købmænd i Flensborg, der overtog en del af nybygningerne fra Stenbjerghav. Tidsrummet for disse personers virke er 1800-årene, hvor Flensborg især indtil midten af 60'erne var stærkt engageret i søfarten og handelen med de Dansk-Vestindiske øer. Denne historie begynder med handelshuset Andreas Christiansen, hvorfra Brodersen-Familiens sejlads på Vestindien tog sit udgangspunkt.