Øresundstolden og dens regnskaber 1497-1857 - Gøbel, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Erik Gøbel er cand.mag. og seniorforsker ved Rigsarkivet. Han har i mange år forsket i bl.a. dansk søfartshistorie og vore gamle tropekoloniers historie og udgivet adskillige værker om emnerne. Til Handels- og Søfartsmuseets årbøger har han siden 1978 skrevet ni artikler om sejladserne til tropekolonierne.