Danmarks Nye Søfartsmuseum – udstillinger med kurs mod det store publikum - Selmer, Jørgen (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Et nyt museum er på vej. Et museum om et af Danmarks vigtigste erhverv historisk og aktuelt. Et museum i overraskende arkitektoniske rammer. Et museum, hvor publikum møder fortidens og nutidens søfartserhverv. Et museum, der søger at sætte nye standarder for mødet mellem publikum og museumsgenstanden. Et museum, der skal nå ud til den bredest mulige del af befolkningen. Et museum, hvor søfartserhvervet får et identitetsrum for sig selv og et vindue til verden omkring. Et nationalt museum for dansk civil søfart i globalt perspektiv i fortid, nutid og fremtid. Projektet realiseres takket være store donationer fra en række betydende fonde, der er gået sammen om at skænke Danmark det nye søfartsmuseum