Myren – rederiet og skibene - Johannesen, Ole Stig (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er lektor cand. mag. i fransk, tysk og russisk, men har også en maritim fortid. Han har desuden skrevet bøger om rederierne ØK, Ove Skou, Dansk-Fransk og A. P. Møller-Mærsk. I denne artikel gennemgås først rederiets historie fra begyndelsen i 1891 og frem til lukningen i 1975, hvorefter skibene omtales enkeltvis. For fuldstændighedens skyld medtages til sidst skibene fra rederierne Ægir og Gefion.