U.S. Virgin Islands 2007 – Galathea 3 ekspeditionen - Søndergaard, Morten Karnøe (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Denne artikel har en forhistorie. En forhistorie, der strækker sig over 40 år, og både fungerer som udgangspunkt og spejl. I 1967 rejste Handels- og Søfartsmuseets daværende museumsinspektør, dr. phil. Henning Henningsen til U. S. Virgin Islands, de tidligere dansk vestindiske øer, for at deltage i festlighederne i forbindelse med fejringen af 50-året for overdragelsen af øerne til USA den 31. marts 1917. Henningsen publicerede efterfølgende en artikel i Handels- og Søfartsmuseets årbog, hvori han med stor sans for detalje og akkuratesse præsenterede et billede af øerne. I 2007 rejste Galathea 3 ekspeditionen ud i verden og kom på vejen forbi U.S. Virgin Islands, hvor der blev ophold i lidt over to uger. På denne del af ekspeditionen var nærværende artikels forfatter i Henning Henningsens’ fodspor og oplevede øerne med næsten samme optik, men med fire årtiers forskel. Denne artikel giver med andre ord et billede af forskelle og ligheder igennem tid i en tidligere dansk tropekoloni.