Containertrafik gennem 50 år - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Den 4. oktober 1957 afgik S/T GATEWAY CITY tilhørende rederiet Sea-Land ud fra Newark i New Jersey mod Miami. GATEWAY CITY var oprindeligt et standard C-2 general cargo ship, men skibet var blevet ombygget, så det i celler nede i skibet og stablet i to lag på dækket kunne medføre 226 stk. 35-fods containere. Året før var S/T EDEAL-X, en ombygget T-2 tanker og verdens første containerskib, afgået fra Newark med 58 containere stående i et lag på dækket, men hvor EDEAL-X fortsat kunne transportere råolie i skibets tankrum, så var GATEWAY CITY ombygget, så det kun kunne medføre containere og intet andet.