Rederiaktieselskabet Volante 1916-1922 - Dannesboe, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1916 etableredes en række sejlskibsrederier, der søgte at udnytte de gunstige konjunkturer under 1. Verdenskrig. De købte især ældre udenlandske barker på mellem 1.000 og 2.000 nettoregistertons. Fragtraterne var gode, men indkøbspriserne var også høje, og udbyttet af den investerede kapital nåede slet ikke samme højder, som i dampskibsrederier med tonnage anskaffet før 1. verdenskrig. Et af disse sejlskibsrederier var Volante, hvis korte liv skildres i artiklen.