Søfarende i danske skibe omkring årtusindskiftet - Hansen, Henrik L.; Vinter, Morten (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Henrik L. Hansen, der er embedslæge, har i mange år forsket i forhold inden for søfarendes sundhed og velfærd herunder især arbejdsulykker og erhvervsbetingede sygdomme og har bl. a. skrevet en meget væsentlig Phd-afhandling om sygdom og dødelighed i dansk søfart. Morten Vinter er speciallæge i arbejdsmedicin og har været leder af Søfartens Arbejdsmiljøråd siden dets oprettelse i 1993. Som det fremgår af artiklen, har han i samarbejde med Søfartsstyrelsen deltaget i udviklingen af sikkerhedsarbejdet til søs, og gennem Rådet og dets medarbejdere også i over ti år ledet en stor del af den praktiske indsats for forbedring af søfolks leve- og arbejdsvilkår.