Danske i det nederlandske ostindiske kompagnis tjeneste i det 17. århundrede - Gøbel, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I Nederlandenes gyldne århundrede var landet og dets store ostindiske kompagni helt aftiængig af udenlandsk arbejdskraft i skikkelse af søfolk, soldater og håndværkere. Artiklen fortæller, at mange af udlændingene var den danske konges undersåtter, og den fremdrager fire spændende danske enkeltskæbner i kompagniets tjeneste. - Erik Gøbel er seniorforsker i Rigsarkivet.