En fransk skibskonstruktør i Danmark - Langen, Ulrik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I forbindelse med et forskningsprojekt om franske emigranter i Danmark under den franske revolution, stødte forfatteren på den franske marquis Ducrest og hans meritter. Efter at have gravet lidt i forholdene omkring Ducrest udfoldede sig efterhånden en fascinerende historie om en noget excentrisk skibskonstruktørs ophold i Danmark og om tilblivelsen af et særpræget maritimt eksperiment. Artiklens forfatter er ph. d. i historie og forskningsstipendiat ved Roskilde Universitetscenter.