Vikingetidens sejlanvisninger for Nordatlanten fra ca. 860 til 1400 - Thirslund, Søren (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der har sin daglige gang på Handels- og Søfartsmuseet og har virket som konsulent på navigationsområdet gennem ca. 20 år samme sted, er kendt viden om i både ind- og udland på grund af sin forskning omkring vikingernes navigation og vil også være kendt af mange læsere for tidligere artikler i årbøgerne.