Rudkøbings barkskibe - Mortensøn, Ole (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ole Mortensøn, der er inspektør på Langelands Museum, har allerede et anseligt søhistorisk forfatterskab bag sig. Han har bl.a. skrevet om »Sejlskibssøfolk -fra det sydfynske øhav« og »Renæssancens fartøjer«, og her følger så en artikel om Rudkøbings barkskibe i 1800-tallet.