Besejlingen af Sankt Thomas Havn 1816-1917 - Gøbel, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I det følgende beskrives den omfattende besejling af Sankt Thomas fra begyndelsen af 1800-tallet og indtil salget af Dansk Vestindien til USA i 1917. Havnen var et veritabelt knudepunkt for international skibsfart. I næste årbog kommer en artikel om selve havnen og dens faciliteter i samme periode. Erik Gøbel er seniorforsker i Rigsarkivet.