Skonnerten PEDER af Nyborg - Wrøbell, Poul E. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren til denne artikel, P E. Wrøbell fra Nyborg Lokalhistoriske Arkiv, har i det følgende skildret stenfiskerskonnerten PEDER af Nyborgs skæbne fra stabelafløbning til diverse ombygninger, salg og navneskift. Arkitekt Jes Kroman fra Skibsbevaringsfonden følger op ved at fortælle om restaurering og rekonstruktion af skonnerten.