Blokhuset ved Kastrup Knæ, Kong Christians sidste knytnæve - Thomsen, Birger (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1645 anlagde Christian IV et forsvarsanlæg udfor Kastrup. Det skulle forhindre gennemsejling på dette smalle sted i Sundet. Kanonerne på blokhusetle blev aldrig affyret i vrede og anlæggets aktive levetid blev kort. Ikke desto mindre findes der stadig på havbunden rester af dette store ingeniørarbejde. Birger Thomsen, marinarkæolog og historiker, fortæller her om historien bag blokhuset ved Kastrup og undervandsjagten på resterne af det.