Fra oldtidens søret til vores dages søvejsregler - Rasmussen, Henrik A. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
H.A. Rasmussen, er født i Marstal 1920 i en slægt af søfarende. I sin fritid er han lystsejler, og gennem mange år har han undervist i navigation. Herved opstod interessen for søvejsreglernes tilblivelse og specielt for reglen om, hvorfor det er sådan, at når to sejlskibe med vinden ind på modsatte sider er på kollisionskurs, er det skibet, der har vinden bagbord ind, der skal gå af vejen for det andet.