Under sejl til Antipoderne - Kiil, N. O. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ole Kiil, der som krigssejler gjorde tjeneste i den amerikanske handelsflåde, skrev i årbog 1993 om konvoj sejlads. Da hans fortid også omfatter langfart med et af de sidste store sejlskibe, bringes her hans beretning om en rejse fra London, syd om Kap det Gode Håb til Seychellerne i det Indiske Ocean, og derfra til New Zealand. Herfra måtte han, efter et fald ned i skibets lastrum, gøre den lange rejse hjem som passager om bord på den engelske liner RANGITIKI.