Willem Leyels vanskelige rejse til Tranquebar 1639-43 - Bredsdorff, Asta (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1639 sendte Christian IV skibene CHRISTIANSHAVN og DEN FORGYLDTE SOL afsted til Tranquebar med den erfarne Willem Leyel som ekspeditionens leder. På grundlag af det bevarede materiale i Rigsarkivet giver artiklen et levende indtryk af rejsens praktiske, diplomatiske og bureaukratiske vanskeligheder.