En shippingmands erindringer 1936-49 - Lund, Christian (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Christian Lund har i de to foregående årbøger skrevet om Sortehavsskibene og om Flagbogen. I år beretter han om sit eget liv, og læseren får hermed et glimrende indblik i, hvordan en ung shippingmands tilværelse kunne forme sig, og i tilgift en spændende skildring af forfatterens vanskelige rejse fra Spanien til England i 1943 for at komme i engelsk tjeneste.