Lystsejlads for motor og for sejl i 1916 - Schmidt, Knud Chr. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Fra bygningsskonstruktør Gorm Schmidt har vi lånt den følgende beretning, som er skrevet af hans far, Knud Chr. Schmidt. Den giver en charmerende skildring af to lystsejladser fra Fredericia, hvor fortællerens far var havnefoged.