Søofficer, tolder og eventyrer, dansk besøg i Venezuela 1837 - Nielsen, Per (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren (f 19.58) er historiker med speciale i Latinamerikas og Caribiens historie. Han taler spansk og har selv besøgt Venezuela flere gange siden 1985. Med støtte fra Carlsbergfondet er han i indeværende år ved at analysere købmandshuse på St. Thomas set med caribiske briller, en for dansk historieforskning ny synsvinkel, som også den her foreliggende artikel er et udtryk for.