“Willow” - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
sommeren 1992 blev der under marinearkæologiske undersøgelser forestået af Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg, i forbindelse med anlæggelsen af den faste forbindelse over Øresund, fundet vragrester udfor Kastrup Lufthavn. I vraget, der senere blev identificeret som galeasen REGINE CHRISTINE af København, forlist december 1835\ fandtes rester af flasker, lertøj, kridtpiber og porcelæn, deriblandt en del stykker af det engelske stel Willow. Stellet er nok det mest kendte af de kinesisk inspirerede, det laves endnu og findes i utallige danske hjem, enten som brugsstel eller som pynt på væggen. Kåre Lauring fortæller her om stellets oprindelse og baggrund.