Christopher Columbus, drøm og virkelighed - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I anledning af 500-året for Columbus' opdagelse af Amerika forberedes der storslåede jubilæumsfestligheder, ikke mindst i Spanien men også i USA og det karibiske område, samt Sydamerika. Det kan dog ikke nægtes, at der samtidig fra de "undertryktes" side har rejst sig en overvældende hård kritik, delsp.gr. af de tragiske følger af selve "opdagelsen", dels af Columbus personligt,. Forfatteren forsøger her at vurdere den verdenshistoriske begivenhed og at tegne et billede af Columbus som navigatør og som menneske, set på baggrund af datidens kulturverden. Vi må indrømme, at der er mange gåder at løse endnu - om de nogensinde bliver det.