DEN GODE HENSIGT - Christensen, Benny (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ostindienfaren DEN GODE HENSIGT er på mange måder et usædvanligt skib. Materialet om den er meget omfattende og varieret, og dens historie har mange facetter. Historikeren Benny Christensen gennemgår den internationale baggrund, den besværlige byggefase, udrustningen og klargørelsen. Skibets dramatiske endeligt skildres, ligesom dets genopdukken 200 år senere. De enestående detaljer giver mulighed for at komme tæt ind på livet af beslutningstagere og dagligdags problemer, hvor også komiske og tragiske elementer har deres plads.