Tranquebars sidste selling - Pedersen, Karl Peder (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Under et studieophold i Tranquebar blev Karl Peder Pedersen opmærksom på, at der var bevaret et eksemplar af den såkaldte selling, en bådtype af stor betydning for transport af varer og personer mellem kysten og ankerliggende skibe. Sellingen er en fladbundet båd, hvis planker er syet sammen. Syede både var det almindeligste i det Indiske Ocean før europæernes ankomst, men også herhjemme har teknikken været kendt, som eksempelvis i Hjortspringbåden.