Erindringer fra en Reise som 1ste Styrmand med fregatten HAVFRUEN - Søtoft, Otto (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Med støtte fra Selskabet Handels- og Søfartsmuseets Venner fik museet 1986-88 mulighed, for at erhverve afdøde statslods Gruelunds 'materialesamling til hans aldrig afsluttede og udgivne værk Danske Dybhavssejlere. Under sin indsamling af stof stod Gruelund, i brevveksling med ældre navigatører, der havde ført de sidste store sejlskibe jorden rundt under dansk flag. Blandt disse var Otto Søtoft, Nykøbing Falster; fra hvem et par korte breve fra 1930 rne er bevaret blandt Gruelunds Jjctjnrer sammen med det her gengivne, udaterede manuskript. En præsentation af navigatøren m.m. Otto Søtoft Jølger efter beretningen.