Et rederikontor år 1888 - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I Handels- og Søfartsmuseets årbøger er der tidligere bragt forskellige erindringer fra livet om bord i handelsflådens skibe, såvel sejl- som damp- og motorskibe. Om livet på et rederikontor hører vi derimod mindre. Dette råder vi bod på ved denne lille dagligdagsberetning skrevet afj. Sønderhousen, der som lærling blev ansat den 1. december 1888 i firmaet C.K. Hansen, som på det tidspunkt drev kulhandel såvel som rederivirksomhed. Beretningen er kommet museet i hænde gennem generalkonsul, skibsreder Preben Harhoff, der selv i tiden 1932-69 havde sit virke i firmaet.