50 år med danske motorsejlere - Frederichsen, Frederik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
De danske motorsejlere har hidtil været oversete i søfartslitteraturen. Måske skyldes det, at de først blev almindelige omkring 1920 og nu allerede stort set er forsvundne igen. Her giver skibshistorikeren Fr. Frederichsen en skildring af baggrunden for de små lastdrageres fremkomst og deres sej lach i dansk kystfart. Man kan næsten kalde det en nekrolog.