Femmastet bark M/S KØBENHAVN - Poulsen, Hanne (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I julen 1988 er det sandsynligvis 60 år siden, Det Østasiatiske Kompagnis og hele Danmarks stolthed, skoleskibet »København«, forliste i det sydlige Atlanterhav med en besætning på 60 mand. Den store usikkerhed, der var omkring skibets skæbne og de efterladtes fortvivlelse, der ved mindste foranledning oplystes af et håb, gjorde skoleskibet og alt omkring dette til et ømtåleligt emne. Således forholder det sig næppe i dag, og i den foreliggende artikel fortælles om »København«s tilblivelse og rejser som fragtførende skoleskib.