Containerfart i storm på Stillehavet - Thomsen, Hans H. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
På grundlag af forfatterens dagbogsoptegnelser giver artiklen et umiddelbart og levende indtryk af telegrafistens arbejde og aj livet om bord i et containerskib i begyndelsen aj 1980'erne. Hans H. Thomsen, som erjødt 11924, har hafi et rigt varieret livs- og karnerejorløb. Umiddelbart efter 2. verdenskrig blev han uddannet som officer i hæren med skohophold i Danmark og England, og sidst i 1940'rne tog han radiotelegrafisteksamen i Svendborg. I det følgende årti var han telegrafist på forskellige grønlandske radiostationer, og siden fulgte et årti som selvstændig forretningsmand. Derejter kom job som bl.a. rejseleder og højskolelærer, og i årene 1979-83 var Hans H. Thomsen ansat som telegrafist i Ø.K.