Fra Dannebrog til Stars and Stripes under 1. verdenskrig - Lund, Kaj; Frederichsen, Frederik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Under 1. verdenskrig søgte mange i det neutrale Danmark at drage fordel af de kraftigt stigende fragtrater. I artiklen præsenteres kulgrosserer og skibsreder Albert Jensens og den unge jremadstræbende shippingmand Hans Isbrandtsens virksomhed, som joregik i et internationalt miljø med hyppige skibshandler, omregistreringer og chancebetonede ajtaler i en risikofyldt sejlads mellem de krigsførende lande