Når skibsportrætter konserveres - Bengtsson, Barna; Rischel, Anna-Grethe (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forskningen omkring konservering og restaurering af kunst på papir er ganske ny, og det er kun få år siden, at de første konservatorer med dette speciale afsluttede deres uddannelse. Handels- og Sø- fartsmuseet har i de sidste 6-7 år takket være tilskud fra især Venneselskabet og Frederiksborg amtsråd fået restaureret en række akvareller. Museet er opmærksom overfor de farer, der truer de følsomme papirbilleder, ligesom vi jævnligt bliver spurgt til råds af de lykkelige ejere af skibsportrætter. Vi har gennem flere år haft et godt samarbejde med denne artikels to forfattere, Barna Bengtsson og Anna-Grethe Rischel, og vi er gladefor at kunne bringe denne redegørelse, der i let omarbejdet form svarer til artiklen »Sejlskibe og Sølvfisk i glas og ramme« trykt i Nationalmuseets Arbejdsmark 1984