Kapstaden, som de kendte den - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Størstedelen afi 1600- og 1700-årenes søfarende på den lange rejse mellem Europa og Asien stiftede bekendtskab med Kapstaden, der fungerede som en tiltrængt rasteplads, når det var påkrævet med fierskvand, fiersk kød, grøntsager eller reparationer efter havari. Historikeren Kåre Lauring har samlet datidens vidnesbyrd om, hvorledes livet levedes og oplevedes i dette internationale og maritime miljø.