AMERICA, ARGUS og Niels - Vinner, Max (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Max Vinner er velkendt blandt træskibsejere blandt andet gennem sin virksomhed som redaktør for T.S.-bladet. Max Vinner har desuden i mange år været en af hovedmændene i bådlauget, der sejler med Nordlandsbåden »Rana«, hvor man gennem sejladsforsøg har indvundet nye erfaringer vedrørende sejlegenskaberne hos vikingetidens fartøjer. Christian Nielsen var meget interesseret i de 3 omtalte fartøjers fælles træk, og Max Vinner har i sin artikel samlet og udnyttet, Christians notater, optegnelser, skitser og tegninger.