Pfingstbusch und Weinachtsbaum - Rudolph, Wolfgang (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Siden 1957 har forfatteren sammen med Reinhard Peesch gennemført en omfattende inventarisering af den maritime kultur langs Østersøens sydkyst. I artiklenfortælles om den folkelige udsmykning af fartøjerne - en tradition som de fleste ellers bedst kender fra Middelhavet