“Her er intet skibsværft…”, - Møller, Anders Monrad (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren arbejder for tiden med et forskningsprojekt, der har tilformål at give en økonomisk historisk analyse af opsvinget i søfarten omkring midten af 1800-tallet. I forbindelse hermed har han undersøgt det indsamlede statistiske materiale vedrørende skibsbyggeri fra første halvdel af 1800-tallet, som er bevaret i Rigsarkivet. Blandt detailoplysningerne er denyderst spændende, at skibsbygmester Hans Peter Hansen, Tåsinge, er den første kendte sydfynske skibsbygger, derfra 1834 konsekvent byggede sine skibe efter tegning.