Sjotting, nyt liv til gammelt ord - Lorentzen, Jens (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren har gennem mange år tilhørt kredsen af gode venner omkring Christian Nielsen og Handels- og Søfartsmuseet, og hans evner som bogtilrettelægger er ofte udnyttet af landets maritime museer. I artiklen indkredser Jens Lorentzen brugen af betegnelsen Sjotting på en mindre, let jolle på den danske Øresundskyst.