DAN og VIKTORIA, to åledrivkvaser - Gøthche, Morten (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I Handels- og Søfartsmuseets årbog 1961 skrev Christian Nielsen om »Bådebyggeriet på Fejø og de danske åledrivkvaser«. Hans efterfølger som rådgiver for restaureringsinteresserede fartøjsejere, arkitekt Morten Gøthche har læst artiklen, talt med Christian, interviewet fiskere, dykket i arkiver og nøje gennemgået to af familien Nielsens bevarede drivkvaser. På dette grundlag giver han en detaljeret redegørelse for, hvordan åle drivkvas erne »Dan« og »Viktoria« tænkes restaureret