Håndværkeren i bådebyggeren, en skitse af arbejde og mentalitet - Christiansen, Palle Ove (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Håndværksstudierfokuserer ofte på selve håndværksprodukterne eller på værktøjet og dets brug. Lektor Palle O. Christiansen, Institut for europæisk folkelivsforskning, forsøger her udfra Chritian Nielsens egne beretninger at skitsere rammerne for den ideologi og fagspecifikke kultur, som findes i den lille familiecentrerede bådebyggerbedrift og i selve bådebyggerhåndværkets egenkarakt