Kragerø-Koggen, Bruksbåten som blev regattabåt - Christensen, Arne Emil (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er førstekonservator på Universitetets Oldsaksamling i Oslo, og i artiklenfortælles om Kragerø-koggen, en norsk brugsbåd, der blev kapsejladsfartøj. Under den Nordiske maritimhistoriske arbejdsgruppes feltarbejde i Norge i sommeren 1966 opmålte Christian Nielsen en af disse både, hvilket resultat publiceres her.