En dansk-amerikansk messedrengs erindringer fra danske dampskibe - Hemmingsen, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der er professor og doktor i matematik ved Syracuse Universitet i staten New York, kom 21 måneder gammel til USA 1919. Han er søn af den danske kaptajn Herman Rudolf Hemmingsen (1873-1936), som efter kortere og længere farter i sejlskibe og dampskibe i 1913 fik SI S »Gulfaxe« at føre. Under 1 .verdenskrig sejlede han mellem Danmark og England gennem minespærringerne. Efter krigen drog han til Pensacola, Florida, for at overvåge bygningen af nogle dampskibe. Han blev i USA og førte her en 4-mastet skonnert og sejlede også som styrmand på et tankskib, indtil han i 1926 gik i land på grund af sygdom. Forfatteren måtte tidligt tjene til livets ophold og til sit studium, bl.a. ved at gå til søs i ferierne. Et par af disse rejser fortæller han her morsomt om. Han behersker, som man vil se, det danske sprog udmærket, og har forøvrigt i mange år været medlem af Selskabet Handelsog Søfartmuseets Venner.