St. Barthélemy, svensk koloni 1784-1878 - Webe, Gösta (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
At Sverige også har haft sin besiddelse i Vestindien - sin vestindiske ø - vil sikkert være en overraskelse for de fleste danske læsere. Fra sjohistoriska museet i Stockholm fortæller 1. intendent Gosta Webe om den svenske besiddelse, der ligger blandt de øverste øer i de Små Antillers bueformede gruppe, ca. 170-200 km vest for de danske øer.