F. Holm-Petersen: Skibsportrætmaleren A. Nisted - Holm.Petersen, F. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Lederen af Søfartsmuseet i Troense, der har en fornem og repræ- sentativ samling af skibsportrætter, skildrer her baggrunden for en af de ellers anonyme danske skibsportrætmalere, A.M. Nisted (1829-1919), en af de sidste udøvere af det traditionelle kadrejermaleri.