Från skeppslag til rederiaktiebolag - Hasslöf, Olof (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren til denne artikel skulle ikke behøve en nærmere præsentation, da museets årbog 1972 var tilegnet fil.dr. Olof Hassiof. Den svenske forsker (f. 1901) er en af foregangsmændene indenfor den maritime etnologi og kom efter sin fratræden fra Sjohistoriska Museet i Stockholm til Københavns Universitet for 1968-71 at beklæde den første lærestol i faget.