Ostindisk konvoj i den florissante handelsperiode - Feldbæk, Ole (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der i sin disputats i 1969 behandlede en side af den florissante periode, nemlig den skjulte engelske handel, der foregik på skibe under dansk flag, skriver her om den danske konvojpolitik, der resulterede i Freya-affæren, Danmarks medlemskab af Det væbnede Neutralitetsforbund og slaget på Reden.